tisdag 3 juni 2014

UGNSBAKAD STRÖMMING MED TOMAT, SAFFRAN OCH RÖKT PAPRIKA

Strömming är ju så där vansinnigt gott, att om man inte ätit det på ett tag, så bara måste man ha det.

12 strömmingsfiléer
rökt paprikapulver
sumak
salt
0,5 dl olivolja
1 rödlök, grovhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 kilo goda tomater, grovhackade
salt
saft från en apelsin
ett halvt kuvert saffran
1 peperoncino
färsk koriander

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Strö paprikapulver, sumak och salt över fiskköttet, lägg sedan dessa åt sidan.
3. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna på medelvärme, tills det mjuknat. Ta av från plattan och blanda i tomaterna. Salta och peppra.
4.  Smörj en ugnssäker form med lite olivolja, och lägg ett lager av tomatblandningen i botten. Placera 6 av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt ovanpå. Lägg lite av tomatblandningen på dessa och lägg sedan resterande 6 filéer ovanpå, med skinnsidan uppåt. Lägg på resterande tomatblandning ovanpå.
5. Värm apelsinsaften i en liten kastrull tillsammans med saffranet. Häll sedan detta över strömmingen.
6. Baka i ugnen i cirka 10 minuter. Lägg upp, garnera med färsk koriander och servera med färskpotatis. Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar