måndag 9 juni 2014

TOMATSALSA MED ANCHOCHILI

Den här salsan passar bra till exempel till tacos eller grillat.

4 tomater
1 torkad anchochili
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 liter vatten
salt, peppar
rapsolja

1. Sätt ugnen på grill. Halvera tomaterna och blanda med olja. Lägg i en ugnsform med runda sidorna uppåt. Grilla tills de blir lite svarta.
2. Under tiden, koka upp vattnet, lägg i anchochili, hela vitlöksklyftan och koka i 5 minuter. Ta ur chilin och vitlöksklyftan med hålslev, spara vattnet.
3. Lägg tomaterna i en mixer tillsammans med chili, anchochili, vinäger, vitlök och cirka 0,5 dl av det sparade kokvattnet. Kör mixern i 30 sekunder. Späd med mer vatten om det behövs. Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar